Happikids 4-2020

Happy kids uitgave 4-2020

3 vragen.

Een doosjes vol liefde.

Complimenten zijn cadeautjes en enorme groeikansen. Daarom bedachten Daphne Hoogendoorn en Manon Ende het Complimentenspel. Aanvankelijk voor kinderen, maar ook bij volwassenen is het succesvol. 

Hoe speel je het spel?
“Er zijn 80 kaarttjes met speelse, stoere en unieke complimenten, die je op verschillende manieren kunt gebruiken. Bijvoorbeeld na het eten in gezinsverband door met elkaar een rondje te doen. Ieder trekt dan een kaartje een geeft dat aan degene bij wie het past. Dat kun je ook met de klas doen of met een vriendengroep. Je maakt op die manier positief contact met elkaar.”

Hoe kom je op zo’n goed idee?
“We willen kinderen laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn. In ons werk als onder meer docent en kindercoach zien we de kracht van complimenten. Kinderen voelen zich hierdoor gezien, erkend en gewaardeerd. Ze gaan ervan sprankelen. Toen bedachten we er een spel bij.”

Waarom zijn complimenten belangrijk?
“Het zorgt voor een veilige leefomgeving waarin kinderen optimaal kunnen ontwikkelen. Ze groeien erdoor en creëren een positief zelfbeeld, zodat ze uiteindelijk helemaal zichzelf durven zijn. Door complimenten te geven en te ontvangen leer je ook om het positieve te zien in jezelf en de ander. Hierdoor sta je krachtiger en open in het leven en kun je uitdagingen beter aan.”

Wil je de papieren versie graag lezen?

https://www.happinez.nl/product/happi-kids-4-2020/

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek