Durf te dromen!

Heb je het product, “een lijstje vol dromen” al eens bekeken?
Wat ons betreft echt een aanrader om mee aan de slag te gaan! Bijvoorbeeld binnen je gezin.

Een lijstje vol dromen kan een leuke en inspirerende manier zijn om samen met je kind(eren) te praten over hun toekomst en wat ze graag willen bereiken. 

Hier zijn een paar stappen waarop je dit kunt doen:

1. Maak een lijst met dromen: 

Zit samen met je kind(eren) en vraag hen wat ze willen bereiken in het leven. Moedig hen aan om groot te denken en hun fantasie de vrije loop te laten. Schrijf alle ideeën op een stuk papier of maak er een visueel bord van. Uiteraard kun je ook “het lijstje vol dromen” gebruiken. 

2. Bespreek de dromen: 

Ga door de lijst heen en bespreek elke droom met je kind. Vraag hen waarom ze die droom hebben, wat hen het allerleukst lijkt aan die droom en hoe ze denken dat ze dit kunnen bereiken. Moedig hen aan om na te denken over wat er nodig is om hun dromen waar te maken.

3. Prioriteer de dromen: 

Als je eenmaal een lijst met dromen hebt, kun je samen met je kind beslissen welke dromen het belangrijkst zijn en welke het makkelijkst te bereiken zijn. Dit kan helpen om een plan te maken om die dromen waar te maken.

4. Maak een actieplan: 

Help je kind om een actieplan te maken om hun dromen waar te maken. Bespreek wat er nodig is om die dromen waar te maken en hoe je kind die stappen kan zetten. Moedig hen aan om kleine doelen te stellen om stap voor stap dichter bij hun dromen te komen.

5. Moedig aan en vier succes: 

Blijf je kind aanmoedigen om hun dromen na te jagen en vier hun succes wanneer ze een stap dichter bij hun doelen komen. Dit kan hen helpen gemotiveerd te blijven en vertrouwen te hebben in hun vermogen om hun dromen waar te maken.

Dit proces is zó leuk, interessant en waardevol! 

Het geeft écht fijne energie om ruimte te geven aan je dromen en daarmee mogelijkheden te creëren voor je mooiste leven.

En dat geldt niet alleen voor kinderen. Het is belangrijk om ook als volwassene te blijven dromen. (En dan ben je ook een mooi voorbeeld, waarvan je kinderen kunnen leren)

Durven dromen is een essentieel onderdeel van het menselijk leven. Hier zijn een aantal redenen waarom:

  • Het zorgt voor motivatie en inspiratie: 

Dromen geven kinderen motivatie en inspiratie om iets te bereiken in het leven. Als kinderen een doel voor ogen hebben, zijn ze meer gemotiveerd om hard te werken om dat doel te bereiken.

  • Het ontwikkelt een gevoel van zelfbewustzijn: 

Door te dromen, ontwikkelen kinderen een gevoel van zelfbewustzijn. Ze leren wat ze belangrijk vinden in het leven en waar ze zich op willen richten.

  • Het stimuleert creativiteit: 

Dromen stimuleren de creativiteit van kinderen. Ze leren nieuwe manieren om problemen op te lossen en nieuwe mogelijkheden te zien.

  • Het helpt om meer veerkracht te ontwikkelen: 

Dromen kunnen kinderen helpen om veerkrachtiger te worden. Als ze een tegenslag ervaren, kunnen ze terugvallen op hun dromen en zichzelf motiveren om door te gaan.

  • Het stimuleert doelgerichtheid: 

Door te dromen, leren kinderen hoe ze doelen kunnen stellen en zich kunnen richten op wat belangrijk is. Dit kan hen helpen om hun tijd en energie te concentreren op de dingen die er echt toe doen.

Zelf blijven dromen én kinderen aanmoedigen om te dromen, kan dus helpen om gemotiveerd, creatief en doelgericht te zijn/ worden. Ook kan het helpen om tegenslagen te overwinnen en veerkrachtiger te zijn/ worden. Tof toch?!

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek