Ervaringen met het Complimentenspel

Hier lees je de ervaringen van anderen! We zijn dol op mooie verhalen en bijzondere reacties. Hoe klein of groots ook. Deel ook jouw ervaring door een mail te sturen naar info@complimentenspel.nl | We kijken uit naar je bericht!

De complimenten zijn heel divers en concreet. Heel betekenisvol naar mijn idee. De werkvormen waren treffend omdat kinderen elkaar ook aan moesten kijken en het compliment aan elkaar moesten voorlezen. Dat raakt.

Leerkracht, groep 6
Ik heb het spel vorige week gekregen (dank voor het leuke persoonlijke geschreven briefje) en ben er enthousiast mee aan de slag gegaan. En wat is het leuk!
Echt een cadeautje om mee te werken door die spontane lach op de gezichtjes te zien!
Ik werk op -x- school, leeftijd van 9-13 jaar.  We hebben het spel in een groepje van 4 gespeeld, zelf speelde ik ook mee. Werkvorm: Je mag een kaartje van de stapel pakken…en het compliment voorlezen. Vervolgens mag je zelf bepalen of je het compliment aan jezelf wil geven…of aan een ander?
Wat ik zo mooi vond om te merken:
  • De eerste keer dat een leerling een kaartje van een ánder krijgt, zie ik direct een grote glimlach: “dat voelt fijn he?!” Ja!
  • “Deze houd ik voor mezelf, want ik vind dat ik dat heel goed geleerd heb”!
  • “Juf, gaan we vandaag weer dat Complimentenspel spelen?  En maak je weer een foto van die complimenten en mail je dat weer mijn ouders?”
  • “Ik ga vandaag alle complimenten alleen maar weggeven juf, want dat voelt óók fijn!”
Heel erg bedankt! Ik ben fan! Ben er enorm blij mee…en mijn leerlingen ook!
Leerkracht Cluster 4 school

Ik zag krachtige lichaamshoudingen en veel glinsterende ogen. Heel veel kinderen wilden de ontvangen complimenten delen.
De complimenten-keuze was uitgebreid. Ieder kind kon wel iets vinden wat bij een ander past. Het spel heeft mooie verwerkingsmogelijkheden; bijvoorbeeld de opdracht tekenen welk compliment je kreeg. Dit past er leuk bij.

Leerkracht, groep 4

Elk kind kwam aan de beurt om een compliment te geven en te ontvangen. Dit spel is naar mijn mening een goede manier om kinderen aan te leren een compliment aan iemand te geven, maar zeker ook om een compliment te leren ontvangen. Het was heel mooi en soms ook ontroerend om te zien hoe kinderen feilloos aanvoelden bij wie het compliment paste.

leerkracht, groep 5

Het is zo leuk dat mensen leren om meer complimenten te geven… Als je een compliment krijgt, denk je Yes! Leuk!

Jongen, 12 jaar

Het is een positief spel. Ik merkte dat de meeste kinderen in korte tijd een kaartje konden pakken en daarbij ook een voorbeeld konden bedenken. Dat vond ik bijzonder. Veel kinderen vonden het moeilijk om daar serieus op te reageren, dit is ook een moeilijk aspect denk ik. Veel kinderen zijn best zenuwachtig over het compliment wat ze krijgen. Dit went wel als het spel vaker gespeeld wordt en dat gaan we zeker doen! 

Er zijn namelijk veel verschillende soorten complimenten, dit brengt leerlingen op ideeën. Zo komen ze verder dan complimenten gericht op het uiterlijk. Ik kijk er naar uit om dit met mijn klas te spelen!

Leerkracht, groep 7/8

De complimenten zien er heel leuk, speels en vrolijk uit. De kaartjes zullen zowel jongens als meiden aanspreken. Ik ga het in ieder geval zeker in mijn gezin gebruiken.

moeder van twee jongens van 6 en 8 jaar

Het is een spelletje om vrolijk van te worden!

Jongen, 10 jaar

Mijn zoon kwam zo enthousiast thuis en vertelde over het compliment wat hij had gekregen. Hij was zo trots!

Moeder van een zoon van 9 jaar

Het is een heel aardig spelletje!

Meisje, 8 jaar