fbpx
Complimentenspel Academie2023-11-06T15:47:16+01:00
FAQ items aan het laden...

Ha lieve, leuke, enthousiaste leerkracht!

Wil jij ook een stralende en sprankelende klas?

Doe mee met het online programma
“Stralen, Sprankelen en Spelen met Complimenten in de klas”

Na het volgen van dit online programma heb jij;

  • Een positieve klas met daarin een goede sfeer

  • Meer werkplezier en kijk je uit naar alle leuke momenten op een dag

  • Vertrouwen in jezelf als leerkracht

  • Leerlingen die elkaar meer zien en waarderen, wat onderlinge relaties en individuele prestaties ten goede komt

  • Leerlingen die zich optimaal ontwikkelen, vanuit de veiligheid en het vertrouwen waar jij met de klas voor zorgt

  • Kennis over het effectief inzetten van complimenten

  • Meer inzicht in jouw taal en denkwijze over en richting de kinderen

  • Bewust tijd en aandacht voor het stimuleren van een groei mindset bij de kinderen

  • Een scala aan ideeën en werkvormen om in te zetten, die bijdragen aan de sociaal emotionele ontwikkeling

FAQ items aan het laden...

Voor wie?

Voor alle leerkrachten, meesters en juffen met een groot hart, bevlogen en liefdevolle mensen die vol passie en plezier elke dag weer het beste van zichzelf geven om het beste van de leerlingen naar boven te halen.

Wat gaan we doen?

We gaan met elkaar op een mooie reis. Op reis in het online programma stralen, sprankelen en spelen met complimenten in de klas. In de negen lessen krijg je waardevolle theorie, praktijkoefeningen en persoonlijke inzichten in de vorm van video’s, webinars, werkbladen etc. Dit alles om jou de tools in handen te geven waarmee je nog meer complimenten en positiviteit kunt verspreiden en bijdraagt aan de groei van jouw leerlingen.

Ben jij klaar voor de start?

Stralen Sprankelen en Spelen met Complimenten in de klas

9 online lessen vol informatie en inspiratie over complimenten. We bieden een prachtig programma waarin JIJ geïnspireerd wordt om het complimenten in te zetten op heel veel manieren waardoor het keer op keer weer een feest is.  Elke les heeft leuke video’s, tips, werkvormen, werkbladen etc. om direct in te kunnen zetten.

Les 1: Begin bij de basis

We beginnen bij de basis. Bij jou. Bij jou als leerkracht. Wat voor leerkracht ben je, wat is belangrijk voor jou, hoe wil je zijn en hoe zien collega’s en kinderen jou? Met leuke opdrachten maak je een verrassende start vol verwondering.

Les 2: Het fundament

In deze les bouwen we aan het fundament. Als het fundament dat stevig is, kun je zo groots groeien als je wilt. Deze les zit vol met psycho educatie; we vertellen je onder andere randvoorwaarden m.b.t. goede complimenten en leggen uit waar jij op kunt letten.

Les 3: Op naar de top

In deze les gaan we aan de slag met de groepsdynamiek. Complimenten hebben een grote invloed op de dynamiek in de groep. Je leert hoe jij deze dynamiek kunt sturen zodat je de groepsvorming een positieve boost kunt geven. Natuurlijk behandelen we ook mooie werkvormen die hierbij aansluiten waar jij direct mee an de slag kunt.

Les 4: De roze bril

Hoe kijk jij naar kinderen? En welke taal gebruik je naar kinderen? Het is goed om je hier bewust van te worden en hiermee te oefenen en experimenteren. Deze les gaan we aan de slag met competentiegericht werken. We leggen je uit hoe je dit toepast in de groep en inspireren je om deze kennis mee te nemen in je werk. Zoals elke week bieden we leuke werkvormen die aansluiten bij het onderwerp.

Les 5: Wat je aandacht geeft groeit

Het geven en ontvangen van de júiste complimenten stimuleert de groei mindset. Dit klinkt heel simpel en blijkt nog best een uitdaging. In deze les geven we je veel informatie en tips m.b.t. de groei mindset. Je leert wat voor soort complimenten hierin het positieve verschil maken en hoe jij díe meer kunt geven. Op naar een mooie groei mindset voor de kinderen in jouw klas! 

Les 6: Samen in actie

Deze les gaan we je uitgebreid inspireren met werkvormen die jij kunt inzetten rondom complimenten. Lekker aan de slag dus. Wij geven je heel veel mogelijkheden waarmee je jouw schatkist met werkvormen en tools kunt verrijken. Al deze leuke, creatieve en afwisselende manieren om met complimenten bezig te zijn neem jij voortaan met je mee. Zo kun je op elk moment opnieuw kiezen en een werkvorm of tool inzetten die past bij jou, bij de groep en het moment.

Les 7: Verdiepen en verankeren

Hoe leuk is het om écht aan de slag te gaan met complimenten en de kinderen zien stralen en sprankelen; omdat jij als leerkracht steeds beter weet hoe te spelen met complimenten. Deze les bieden we weer heel veel diverse manieren om het werken met complimenten nog meer te verankeren en te verdiepen. Juist omdat je wilt dat het bij jou en bij de kinderen een vanzelfsprekendheid wordt en blijft.

Les 8: Torenkamertje

In deze les besteden we aandacht aan de verschillende elementen en het belang van erkenning. Voor iedereen is het van belang om erkend te worden in wie je bent en wat je doet. Dit is de basis voor persoonlijk groei, ontwikkelen en het aangaan van contacten met anderen. In deze les geven we je meer uitleg en achtergrond informatie omtrent erkenning. Deze kennis helpt jou om te onderbouwen waarom het zo belangrijk is kinderen het gevoel te geven dat zij goed zijn zoals zij zijn.

Les 9: Vlag op het dak

De laatste les. Hoe ga je de ingezette toon verder vormgeven tijdens de rest van het schooljaar en jouw werk? Dit programma is een sterke en positieve aanzet. We geven je in deze les tips en veel ideeën om complimenten onderdeel te maken van je dagelijkse lessen en het omgaan met elkaar, zodat je dit continue blijft toepassen op een manier die bij jou past.

Dit online programma daagt je uit om hands on aan de slag te gaan en complimenten (nog) meer te integreren in de klas. 

Je gaat ervaringsgericht met de kinderen in je klas en groep aan de slag en samen op een plezierig en een uniek avontuur!

Wie zijn wij?

Wij zijn Daphne en Manon, twee bevlogen professionals met een groot hart voor kinderen. Samen hebben we het Complimentenspel gemaakt. We zien en horen keer op keer weer het effect van dit unieke spel. Een klein doosje met een groots effect.

Dat effect… die impact… die verhalen over de glunderende kinderen met hun stralende lach… Dat raakt ons keer op keer. Samen met jou vergroten we deze impact, om steeds meer kinderen te laten ervaren dat zij goed zijn zoals zij zijn.

Doe jij met ons mee? We kijken er naar uit!

Liefs,
Daphne en Manon

Aanmelden online programma: je kunt op elk moment instappen en beginnen!

Stralen, Sprankelen en Spelen met Complimenten in de klas

397,- inclusief BTW
  • Met lifetime toegang en continue beschikking tot alle updates
FAQ items aan het laden...

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel tijd vraagt het om de lessen te volgen?2019-08-19T07:39:02+02:00

Je krijgt negen weken lang elke week toegang tot een les en nieuwe informatie. Deze lessen bestaan uit video’s, theorie, opdrachten, werkbladen en een werkboek. Met 1 á 2 uur per week heb je voldoende tijd om de video’s te bekijken en de opdrachten te maken.
Het is echter aan jou hoeveel tijd je wilt en kunt besteden aan dit programma. Weet dat je toegang hebt en houdt, dus het op je eigen tempo kunt volgen en integreren in jouw werk/leven. Je blijft levenslang toegang houden tot de lessen en kunt de informatie er elke keer weer opnieuw bij pakken.

2. Hoeveel tijd kost het voorbereiden van de lessen?2019-08-19T07:38:56+02:00

De opdrachten en werkvormen zijn voor je uitgedacht, uitgewerkt en uitgelegd. Dit heeft relatief weinig voorbereidingstijd nodig. We reiken je allerlei manieren aan en jij hebt hierin altijd een keuze om te doen wat bij jou en bij de groep past. 

3. Wat als ik het tempo van de lessen niet bij kan houden?2019-08-19T07:39:32+02:00

Je kan het programma gewoon in eigen tempo volgen. Jij hebt levenslang toegang tot het programma. Alle informatie blijft tot je beschikking.

4. Krijg ik alle lessen in één keer?2019-08-19T07:39:43+02:00

De lessen worden per week aangeboden. Dit maakt dat de opbouw van het programma duidelijk en overzichtelijk is. Er zit een logische opbouw in.  Je krijgt dus elke week weer een onderdeel van de module ter beschikking. Stap voor stap…..

5. Hoelang kan ik het programma gebruiken?2019-08-19T07:39:53+02:00

Eenmaal Stralen, Sprankelen en Spelen met Complimenten en je blijft Stralen, Sprankelen en Spelen met Complimenten in de klas! Mocht het ooit offline gaan krijg je altijd de kans om de content te downloaden. Je hebt levenslang toegang tot het programma, de materialen én de toevoegingen die er keer op keer bij komen.

6. Kan ik het programma ook op de tablet volgen?2019-08-19T07:40:02+02:00

Ja, het online programma is geschikt voor desktop en laptop. Het werken aan het online programma op de telefoon is minder aan te raden, maar kan wel.

7. Is het programma alleen maar online?2019-08-19T07:40:19+02:00

90% vind je online. We hebben mooie lessen met video’s, werkboeken, downloads en templates voor je klaar staan. Praktisch, toegankelijk en direct toepasbaar. Het online programma wordt de komende jaren verder aangevuld met extra bonussen, trainingen etc.
In de facebookgroep zijn we aanwezig om je vragen te beantwoorden en met je mee te denken. 

8. Ik woon in het buitenland. Is dat een probleem?2019-08-19T07:40:33+02:00

Dit is geen enkel probleem! Het voordeel van een online programma is dat je dit overal kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt is een internetverbinding en een apparaat waarop je gebruik kunt maken van het world wide web. 

9. Kan ik het gewoon zelf?2019-08-19T07:40:45+02:00

Zeker kun je dit zelf. Op jouw tijd, op jouw plek en op jouw tempo. De lessen zijn duidelijk, overzichtelijk en toegankelijk opgebouwd zodat jij hier zelfstandig mee aan de slag kunt. Vind je het fijn om te sparren of ervaringen te delen? Er is een veilige facebook groep waar jij je bij kunt aansluiten en kunt contacten met andere deelnemers uit Stralen, Sprankelen en Spelen met complimenten in de klas.

10. Krijg je persoonlijke coaching?2019-08-19T07:41:01+02:00

Ja, je kunt ons zeker als hulplijn inschakelen tijdens het programma. We zijn aanwezig in de facebookgroep voor je vragen en denken graag met je mee tijdens de Q&A sessie. 

11. Ik weet niet of het werken met complimenten in mijn klas werkt? Kan het dan wel?2019-08-19T07:41:14+02:00

Wij zijn er van overtuigd dat het werken met complimenten in iedere klas werkt. Soms vraagt dit wat creativiteit of doorzettingsvermogen. Wij leren je echter om te kijken naar wat er WEL is en wat er WEL kan. Voel je de nieuwsgierigheid? Het verlangen? De bereidheid om dit te onderzoeken en een kans te geven? Dan ben je van harte welkom om zelf, en met onze hulp, te ontdekken hoe complimenten kunnen werken in jouw klas!

12. Ik ben helemaal niet creatief en heb niet zoveel ideeën over sociaal emotionele lessen, is het dan wel wat voor mij?2019-08-19T07:41:29+02:00

Yes! Zeker is dit programma iets voor jou! Wij zitten boordevol creatieve ideeën, juist over sociaal emotionele lessen en werkvormen. Dit geven we dan ook volop aan je, in de online academie. Je kunt dit bekijken en direct toepassen. Hoef je zelf niets meer te bedenken. Easy toch?! 🙂

13. Ik doe al dingen met complimenten, wat is de toegevoegde waarde?2019-08-19T07:41:47+02:00

Super dat je al dingen doet met complimenten! Dit online programma geeft nog meer verdieping, verankering en onderbouwing in wat je al doet. Het maakt jouw complimenten-fundament nog steviger, krachtiger en daarmee heb je nog meer impact. 

Tevens zorgt dit programma voor een leidraad en richtlijn waarin je het werken met complimenten structureel kunt inzetten in jouw lessen/leven.

14. Ik heb geen geld.2019-08-21T08:39:52+02:00

Het Online Programma kost geld. Dat is zo. Het is echt een investering in jezelf en je professionaliteit. Een keuze die alleen jij kunt maken. We houden het aanbod laagdrempelig en toegankelijk.
Jij bent echter de enige die dit kan beslissen. Wij kunnen je veel positieve ervaringen vertellen, maar uiteindelijk is het aan jou of je hier wel of niet voor gaat. Onze ervaring is, dat wanneer je iets écht graag wilt, je zelf mogelijkheden en kansen kunt creëren om het mogelijk te maken. Durf jij dit aan?

15. Wat levert het nu echt op?2019-08-19T07:45:08+02:00

Het kan veel opleveren, dat heb je in onze voorgaande mails vast gelezen in de ervaringsverhalen van anderen. Inspiratie, plezier, lef, het gevoel zelf goed genoeg te zijn, met meer vertrouwen ruimte maken voor lessen op sociaal emotioneel gebied… Het kan van alles zijn. Het leuke is dat dit niet alleen een positief effect heeft op jou, maar ook op de kinderen waar je mee werkt. Je ziet het onderlinge contact verbeteren, zelfvertrouwen groeien, samenwerking versterken en stralende gezichten. Dit ontgaat ook je omgeving niet, waar je collega’s en anderen zeker mee inspireert.

16. Ik ben geen leerkracht, is het online programma ook wat voor mij?2019-08-19T07:43:19+02:00

Als jij met (groepen) kinderen werkt is dit online programma zeker interessant voor je. De theorie en praktische oefeningen kun je met elke groep inzetten en gebruiken.
Ook coaches die individueel werken met kinderen zien dit als een waardevolle aanvulling in hun rugzak, vanwege de kennis en vaardigheden die zij opdoen met dit programma. Het programma is er op gericht dat jij dit tot je neemt, eigen maakt en op je eigen manier inzet. Ook als je geen leerkracht bent kan het wat voor je zijn.

17. Staat je vraag er niet bij?2019-08-19T07:43:24+02:00

Staat je vraag er niet bij? Geen probleem.
Stel je vraag via info@complimentenspel.nl dan ontvang jij persoonlijk antwoord van ons! Doen hoor!

FAQ items aan het laden...
Ga naar de bovenkant