Je kind(eren) helpen dromen waar te maken, hoe doe je dat? 

Oké. Je hebt het lijstje vol dromen aangeschaft in de webshop. Het is bij je binnen gekomen en je bent er mee aan de slag gegaan. 

De dromen van je kind(eren) staan op papier. 

Maar wat nu? 

Hoe help je je kind(eren) om ook daadwerkelijk hun dromen waar te gaan maken? 

Het helpen van je kind(eren) om hun dromen waar te maken is een belangrijk proces dat enige begeleiding en ondersteuning van jou als ouder kan vereisen. Hier zijn een paar manieren waarop je jouw kind(eren) kunt helpen om hun dromen waar te maken:

1. Ondersteun hun interesses: 

Het is belangrijk om jouw kind te helpen bij het vinden van hun passies en interesses en om hen te ondersteunen bij het nastreven van die interesses. Dit kan betekenen dat je hen aanmoedigt om deel te nemen aan activiteiten die hun passies en interesses ondersteunen en om de middelen te bieden die ze nodig hebben om hun vaardigheden te ontwikkelen.

2. Stel realistische doelen: 

Help jouw kind bij het stellen van realistische doelen die hen dichter bij hun dromen brengen. Het stellen van haalbare doelen kan hen helpen om gemotiveerd te blijven en stap voor stap vooruitgang te boeken.

3. Maak een plan: 

Samen met jouw kind kun je een actieplan maken om hun doelen te bereiken. Dit kan hen helpen om georganiseerd te blijven en hun tijd en energie te richten op de stappen die nodig zijn om hun dromen waar te maken.

4. Bied ondersteuning en aanmoediging: 

Het is belangrijk om jouw kind te ondersteunen en aan te moedigen, ongeacht hoe groot of klein hun vooruitgang is. Geef hen de tijd en de ruimte om te experimenteren en moedig hen aan om door te gaan, zelfs als er tegenslagen zijn.

5. Modelleer positief gedrag: 

Modelleer positief gedrag door zelf dromen na te jagen en je kind te laten zien dat je zelf ook streeft naar doelen en passies. Dit kan jouw kind helpen om te begrijpen hoe belangrijk het is om hun eigen dromen na te jagen en hen inspireren om hetzelfde te doen.

Door jouw kind te ondersteunen, realistische doelen te stellen en een actieplan te maken, en door hen aan te moedigen om door te gaan, kun je hen helpen om hun dromen waar te maken. Het belangrijkste is om hen te laten zien dat je er altijd voor hen bent en hen te ondersteunen bij elke stap van hun reis.

Er zijn verschillende manieren waarop je als gezin op een leuke manier stil kunt staan bij ieders dromen. 

Het is extra leuk om ieders dromen in huis én het gezin een centrale plek te geven. Hieronder vind je enkele ideeën:

  • Maak een dromenbord: Maak samen met het gezin een dromenbord en hang deze op een prominente plek in huis. Iedereen kan hierop zijn of haar lijstjes vol dromen en doelen schrijven of plakken. Een collega van beelden en woorden die jullie dromen en doelen weergeven. Dit kan een leuke en creatieve manier zijn om gezamenlijke dromen en doelen te visualiseren en deze in het zicht te houden. Het kan leuk zijn om dit regelmatig te updaten en te bespreken welke stappen er gezet zijn om deze dromen waar te maken. Bijvoorbeeld door regelmatig ‘dromentijd’ te plannen.
  • Plan regelmatig ‘dromentijd’: Maak tijd vrij om als gezin stil te staan bij jullie dromen en doelen. Dit kan bijvoorbeeld elke maand een vast moment zijn, waarbij iedereen zijn of haar dromen en ideeën kan delen, waarbij jullie bespreken welke stappen er zijn gezet en wat er nog nodig is om de dromen te verwezenlijken. Wellicht een familie uitje  wat in lijn is met de gevisualiseerde en besproken dromen. 
  • Organiseer een familie-uitje:  Plan een familie-uitje dat gericht is op het nastreven van jullie dromen. Dit kan bijvoorbeeld een bezoek zijn aan een museum of tentoonstelling over een onderwerp waar jullie passie voor hebben.

Door regelmatig stil te staan bij jullie dromen en doelen als gezin en deze een centrale plek in huis te geven, kan dit een positieve invloed hebben op de motivatie en het geluk van alle gezinsleden. En dat is super toch?! 

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek