IJsselbode

Ijsselbode 6 maart

Publieksprijs voor het Complimentenspel
Veel twinkelende ogen, lachende en stralende gezichten

Op de openingsdag van de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) heeft het Complimentenspel de publieksprijs voor de Innovatie Awards 2019 in de categorie Primair Onderwijs gewonnen. Het Complimentenspel leert kinderen om het positieve te zien in henzelf en de ander. Dit spel is ontwikkeld door Manon Ende uit Haastrecht en Daphne Hoogendoorn uit Everdingen.

Manon Ende heeft de HBO-opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlening gedaan. Daarna de opleiding kindercoach. Zij is twee dagen als jeugdzorgwerker werkzaam in het speciaal basisonderwijs en zij heeft een kindercoachpraktijk in Haastrecht. Daphne Hoogendoorn heeft een economische opleiding gehad. Vanuit haar werk bij de politie als vertrouwenspersoon is zij in de coaching terecht gekomen met als specialisatie kindercoaching. Zij is nu fulltime kindercoach in haar woonplaats. Tijdens hun opleiding hebben Manon en Daphne elkaar leren kennen en van hieruit zijn zij het Complimentenspel gaan ontwikkelen en uit gaan geven. Het is al weer twee jaar op de markt.

80 kaartjes
Het Complimentenspel is speciaal voor kinderen en iedereen die met kinderen werkt en leeft. Het bevat 80 kaartjes met stoere, speelse en unieke complimenten er op. Het zijn vooral complimenten die met gedrag en kwaliteit te maken hebben. Als voorbeeld geven de dames aan: “ik vind het fijn dat je bij ons in de groep zit” of “ik vind het knap dat je het probeert ook als je het moeilijk vindt” en een hele goede vinden zij: “ ik vind dat je goede oplossingen bedenkt”.

In de klas en thuis
Manon: “er zijn veel leerkrachten die dit spel in de klas gebruiken. Ook ouders en hulpverleners als therapeuten en coaches zijn er mee bezig. “Het mooie is”, vult Daphne aan, “ dat er zoveel manieren zijn om het spel in te zetten. van een minuutje tot een langere tijd. Je kunt het structureel laten terugkomen. Zowel in de klas als thuis. Wat het oplevert is dat kinderen stilstaan bij wat er goed gaat waar ze trots op zijn en dat ze gewaardeerd worden. Dit alles geeft een positief effect op het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van het kind.

Onderwijstentoonstelling
Manon en Daphne waren erg verrast dat zij de publieksprijs in ontvangst mochten nemen. Er waren 62 inzendingen  en daarvan zijn zij eerste geworden. Zij vonden dit ontzettend bijzonder en waren heel dankbaar dat het publiek voor hun Complimentenspel gekozen heeft. Manon: “veel mensen ervaren ons spel als gemakkelijk in te zetten en te gebruiken. Het is heel laagdrempelig en gelijkertijd heel effectief. `je ziet bijvoorbeeld direct lachende gezichten, twinkelende ogen en stralende gezichten.” Het Complimentenspel kan op veel manieren gebruikt worden. 

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek