plezier en positiviteit op de werkvloer

De waarde van complimenten op de werkvloer is enorm. Complimenten zijn écht een waardevolle manier om waardering en erkenning te tonen op de werkvloer. Ze kunnen bijdragen aan een positieve werkomgeving, verbeterde communicatie en hogere productiviteit. Het geven van oprechte, specifieke complimenten op het juiste moment kan een groot verschil maken voor de sfeer én prestaties van de werknemers.

Wij hebben wat leuke ideeën en vormen om in te zetten op de werkvloer. Makkelijk, laagdrempelig en heel effectief.
Leuk om na de zomervakantie weer oprecht te verbinden met alle collega’s en de positieve zomer gevoelens langer vast te houden 🙂

Hieronder enkele ideeën:

Complimentenketting:
Begin de dag met een compliment en vraag de ontvanger om een ​​compliment door te geven aan een andere collega. Dit creëert een ketting van positiviteit en waardering die de hele dag kan duren.

Complimentenbingo:
Maak een bingokaart met verschillende complimenten. Deelnemers kunnen de complimenten afstrepen wanneer ze deze ontvangen van hun collega’s. De eerste die een rij of kolom af heeft, wint een kleine prijs.

Complimentenmuur:
Maak een muur op de werkvloer waar collega’s elkaar complimenten kunnen geven. Hang een groot stuk papier op en vraag iedereen om een ​​compliment op te schrijven voor een collega en deze op de muur te plakken. Dit kan een leuke manier zijn om waardering te tonen en de werkomgeving te verfraaien.

Complimentenrad:
Maak een rad van fortuin met verschillende complimenten. Draai aan het rad en geef het compliment aan de persoon waar het rad stopt. Dit kan een leuke en spannende manier zijn om complimenten te geven en te ontvangen.

Complimentenjacht:
Verstop complimentenkaartjes of complimenten post-its rond de kantoren en werkruimtes en laat collega’s ze vinden. Wanneer iemand een kaartje vindt, moeten ze deze aan een andere collega geven en zo de jacht voortzetten.

Het spelen van spelvormen met complimenten op de werkvloer kan een leuke manier zijn om waardering en positiviteit te verspreiden. Het kan de sfeer op de werkvloer verbeteren en bijdragen aan een productievere en gelukkigere werkomgeving.

Lol en plezier met elkaar zorgt er ook voor dat het gevoel van veiligheid en teamspirit versterkt wordt.

Daag jezelf en je collega’s dus uit om met een positieve blik naar jezelf en elkaar te kijken en je zult het éçht merken! Have fun!

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek