Complimenten inzetten als kindercoach bij kinderen met weinig zelfvertrouwen of faalangst. 

Werk jij als kindercoach en ben jij op zoek naar een manier om het zelfvertrouwen en de positieve eigenschappen van de kinderen waarmee je werkt te vergroten? Dan heb ik goed nieuws voor je! 

Met het Complimentenspel geef je kinderen op een positieve en constructieve manier feedback, wat kan bijdragen aan een groeiend zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld.
Kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben, hebben vaak weinig vertrouwen in hun eigen kunnen. Door hen te laten horen wat ze goed doen en te waarderen wie ze zijn, kunnen ze zich gewaardeerd en gezien voelen, wat hun zelfvertrouwen kan vergroten.

Het Complimentenspel is niet alleen geschikt voor kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben of last hebben van faalangst, maar kan ook ingezet worden om een positieve sfeer te creëren en kinderen aan te moedigen om te leren en te groeien.

Door het Complimentenspel te spelen, worden kinderen gestimuleerd om na te denken over wat ze goed doen en wat hun sterke eigenschappen zijn. Door complimenten te geven op specifieke positieve eigenschappen of prestaties van het kind, kan het kind zich bewuster worden van zijn of haar sterke kanten en deze verder ontwikkelen.

Bovendien kan het Complimentenspel bijdragen aan een positieve en veilige sfeer, waarin kinderen zich vrij voelen om te leren en te groeien. Hierdoor kan het kind zich meer openstellen voor feedback en begeleiding. Dit kan hun zelfvertrouwen vergroten en hen helpen om hun doelen te bereiken.

Kinderen met faalangst hebben vaak een negatief zelfbeeld en zijn bang om fouten te maken. Door hen complimenten te geven voor de inspanning die ze leveren in plaats van alleen voor het resultaat, kunnen ze zich gewaardeerd voelen voor hun inspanningen en minder bang zijn om fouten te maken. 

Als kindercoach werk je bijvoorbeeld vaak met kinderen die weinig zelfvertrouwen hebben of last hebben van faalangst. Het inzetten van complimenten kan in dit geval van groot belang zijn.

Het inzetten van complimenten in je werk als kindercoach kan bijdragen aan het vergroten van het zelfvertrouwen van het kind, het versterken van positieve eigenschappen, het verminderen van faalangst en het creëren van een positieve en veilige sfeer. Het is echter belangrijk om complimenten op een oprechte en doordachte manier te geven, waarbij je specifiek benoemt wat het kind goed doet of wat je waardeert aan zijn of haar inspanningen. Op deze manier kunnen complimenten echt bijdragen aan de groei en ontwikkeling van het kind.

Het Complimentenspel kan hierbij heel helpend zijn! Het Complimentenspel is een waardevol instrument voor iedereen die met kinderen werkt en wil bijdragen aan hun groei en ontwikkeling. 

Wacht niet langer en bestel nu het Complimentenspel en ontdek zelf hoeveel impact het kan hebben!

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek