Complimenten kunnen helpen bij het aangaan van uitdagingen 

Complimenten zijn niet alleen maar ‘leuk’, complimenten zijn ook héél zinvol op verschillende gebieden. Zo kunnen complimenten bijvoorbeeld ook écht helpen bij het aangaan van uitdagingen. We vertellen je er meer over in deze blog!

Complimenten kunnen een belangrijke rol spelen bij het aangaan van uitdagingen en het vergroten van ons vermogen om succesvol te zijn.

Wanneer je een uitdaging aangaat, kan dat je zenuwachtig maken en stress veroorzaken. Complimenten kunnen je geruststellen en je helpen om je meer ontspannen te voelen, waardoor je je beter kunt concentreren en presteren. 

Complimenten kunnen je zelfvertrouwen vergroten en je het gevoel geven dat je capabel bent om de uitdaging aan te gaan. Dit kan je helpen om meer moed te verzamelen en je écht aanmoedigen. De juiste complimenten kunnen je de perfecte motivatie geven om je best te doen.

Bovendien hebben complimenten niet alleen een positief effect op ons zelfvertrouwen en onze motivatie, maar ze kunnen ook ons denkpatroon en onze mindset beïnvloeden. Door het ontvangen van gepaste complimenten kunnen we onze mindset verschuiven naar een groeimindset, wat essentieel is bij het aangaan van uitdagingen.
Een groeimindset houdt in dat we geloven dat onze vaardigheden en capaciteiten kunnen worden ontwikkeld en verbeterd door inspanning en toewijding. Complimenten die de nadruk leggen op onze inzet, doorzettingsvermogen en het proces dat we hebben doorlopen om een uitdaging aan te gaan, kunnen deze groeimindset versterken.
Bijvoorbeeld, in plaats van alleen te zeggen: “Je bent zo slim!”, kan een effectiever compliment zijn: “Ik bewonder je vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Je hebt echt hard gewerkt om dit resultaat te behalen.” Dit benadrukt de inspanning en het proces dat heeft geleid tot succes, in plaats van het benoemen van aangeboren eigenschappen.

Complimenten die gericht zijn op specifieke inspanningen en strategieën die iemand heeft toegepast, bieden waardevolle informatie en feedback. Het stelt de persoon in staat om te leren en te groeien, zelfs in het geval van tegenslagen of mislukkingen. Het versterkt het geloof dat het aanpakken van uitdagingen en het ontwikkelen van vaardigheden een continue leerervaring is.
Daarom is het belangrijk om bewust complimenten te geven die de nadruk leggen op het proces, de inzet en de strategieën die worden toegepast bij het aangaan van uitdagingen. Op die manier worden complimenten niet alleen een bron van positieve bevestiging, maar ook een middel om ons ware potentieel waar te maken en te blijven groeien.

Dus onthoud, wanneer je anderen complimenteert terwijl ze uitdagingen aangaan;
Wees specifiek en benadruk de inspanning, het doorzettingsvermogen en de strategieën die ze hebben gebruikt. Dit zal hen helpen om veerkrachtig te blijven, uitdagingen met vertrouwen aan te gaan en hun ware potentieel waar te maken.

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek