Het zelfbeeld van een kind ontwikkelt op verschillende gebieden.

Het zelfbeeld van een kind wordt opgebouwd door middel van interacties met de omgeving en ervaringen die het kind heeft. Het begint meestal in de vroege kindertijd en blijft zich ontwikkelen gedurende het leven van het kind.

Er zijn verschillende gebieden waarop het zelfbeeld van een kind zich kan ontwikkelen, waaronder:

 • Fysiek zelfbeeld:
  Dit omvat het beeld dat het kind heeft van zijn/haar uiterlijk en lichamelijke capaciteiten, zoals kracht, snelheid en vaardigheden in sport en spel.
 • Sociaal zelfbeeld:
  Dit verwijst naar het beeld dat het kind heeft van zijn/haar sociale vaardigheden en relaties met anderen, zoals vrienden maken, samenwerken, empathie tonen en communiceren.
 • Intellectueel zelfbeeld:
  Dit omvat het beeld dat het kind heeft van zijn/haar cognitieve vaardigheden, zoals intelligentie, begrip, leervermogen en creativiteit.
 • Emotioneel zelfbeeld:
  Dit omvat het beeld dat het kind heeft van zijn/haar gevoelens en emoties, zoals zelfvertrouwen, zelfbewustzijn, zelfacceptatie en emotionele stabiliteit.
 • Moreel zelfbeeld:
  Dit verwijst naar het beeld dat het kind heeft van zijn/haar morele waarden en normen, zoals respect voor anderen, verantwoordelijkheid nemen en eerlijkheid tonen.

Het is belangrijk voor ouders en verzorgers om het zelfbeeld van het kind te ondersteunen en te bevorderen door positieve feedback te geven en het kind te helpen bij het ontwikkelen van sterke punten en vaardigheden op deze verschillende gebieden. Dit kan het kind helpen om een gezond zelfbeeld te ontwikkelen en zichzelf te accepteren en te waarderen zoals hij/zij is.

Complimenten kunnen daarbij heel helpend zijn. De producten uit de webshop van het Complimentenspel kunnen dus heel goed ingezet worden om kinderen te helpen een gezond en positief zelfbeeld te ontwikkelen. Er zijn heel veel verschillende leuke producten en tools om hierbij te gebruiken. Neem dus snel een kijkje en shop jouw portie positiviteit! 🙂

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek