Wat zijn de voordelen van het spelen van het Complimentenspel

Een vraag die we wel eens ontvangen is “Wat is het voordeel van het spelen van het Complimentenspel?”
We geven daar graag antwoord op middels deze blog!

Laten we allereerst zeggen; er zijn héél veel voordelen, daar kunnen we een boek vol over schrijven. (Gaan we misschien nog wel een keer doen ;))
We benoemen slechts enkele voordelen in deze blog.

Hier zijn er een paar:

  • Versterkt het gevoel van verbondenheid:
    Door elkaar complimenten te geven, voelen deelnemers zich meer verbonden met elkaar en versterken ze hun gevoel van betrokkenheid bij elkaar.
  • Vermindert stress:
    Het geven en ontvangen van complimenten kan stress verminderen door de productie van stresshormonen zoals cortisol te verminderen en het gevoel van ontspanning en welzijn te vergroten.
  • Verhoogt motivatie:
    Complimenten geven aan anderen kan de motivatie van de ontvanger vergroten en hen aanmoedigen om zich meer te richten op hun doelen en prestaties.
  • Bevordert positief denken:
    Het geven en ontvangen van complimenten kan deelnemers helpen zich te concentreren op positieve aspecten van zichzelf en anderen, en hen aanmoedigen om positiever te denken over zichzelf en hun omgeving.
  • Verbetert emotionele intelligentie:
    Het geven van complimenten kan de emotionele intelligentie van de deelnemers vergroten, omdat het hen aanmoedigt om te reflecteren op de kwaliteiten, vaardigheden en prestaties van anderen en deze te waarderen.
  • Stimuleert zelfexpressie:
    Het geven en ontvangen van complimenten kan deelnemers helpen om zichzelf beter uit te drukken en hun gevoelens te delen, wat kan bijdragen aan een open en eerlijke communicatie.

Al met al kan het Complimentenspel een waardevolle activiteit zijn voor het verbeteren van de relaties en de emotionele gezondheid van deelnemers, terwijl het ook bijdraagt aan een positieve en ondersteunende sfeer. 

Wil je hier mee aan de slag? Bestel het Complimentenspel dan hier en krijg het nog deze week thuisbezorgd!

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek