Het Complimentenspel is heel waardevol om te gebruiken tijdens de opvoeding van je kinderen.

Het Complimentenspel is heel waardevol om te gebruiken tijdens de opvoeding van je kinderen.

Het gebruiken van het Complimentenspel tijdens de opvoeding kan bijdragen aan een positieve ontwikkeling van kinderen om verschillende redenen:

 • Het Complimentenspel bevordert een positief zelfbeeld.
  Het geven van complimenten aan kinderen kan bijdragen aan een positief zelfbeeld en het zelfvertrouwen vergroten. Door kinderen te laten horen wat ze goed doen en te waarderen wie ze zijn, kunnen ze zich gewaardeerd en gezien voelen, wat hun zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde kan vergroten.
 • Het Complimentenspel helpt bij het ontwikkelen van emotionele intelligentie.
  Het geven en ontvangen van complimenten kan bijdragen aan de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van kinderen. Door hen te helpen de prestaties en kwaliteiten van anderen te erkennen en te waarderen, kunnen ze empathie, waardering en respect ontwikkelen voor anderen, wat belangrijke aspecten zijn van de emotionele intelligentie.
 • Het Complimentenspel bevordert positieve communicatie.
  Het spelen van het Complimentenspel kan bijdragen aan een positieve en effectieve communicatie tussen ouders en kinderen. Door ouders te leren hoe ze hun kinderen kunnen ondersteunen en waarderen, kunnen ze een positieve relatie en communicatiepatronen ontwikkelen, wat kan bijdragen aan een positieve en veilige opvoedingsomgeving.
 • Het Complimentenspel heeft positieve invloed op het gedrag van kinderen.
  Het spelen van het Complimentenspel kan bijdragen aan een positieve verandering in het gedrag van kinderen. Door hen te belonen voor positief gedrag en inzet, kunnen ze worden aangemoedigd om zich verder te ontwikkelen en hun best te doen.
 • Het Complimentenspel bevordert een positieve opvoedingsstijl.
  Het gebruik van het Complimentenspel kan bijdragen aan de ontwikkeling van een positieve opvoedingsstijl. Door het geven van complimenten en positieve feedback aan kinderen, kunnen ouders zich richten op hun sterke kanten en de ontwikkeling van hun positieve eigenschappen, in plaats van op het corrigeren van fouten.

Het Complimentenspel kan dus zeker een belangrijk hulpmiddel zijn voor ouders om de emotionele en sociale ontwikkeling van kinderen te ondersteunen, hun zelfvertrouwen en zelfbeeld te vergroten, een positieve en effectieve communicatie te bevorderen, en een positieve opvoedingsstijl te ontwikkelen. 

Het spelen van het Complimentenspel kan bijdragen aan een positieve en ondersteunende sfeer in het gezin, wat kan bijdragen aan het welzijn van zowel de ouders als de kinderen.

Ontdek het zelf en bestel het Complimentenspel via deze link.

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek