Dankbaarheid, wat is het precies en waarom is het belangrijk om je (vaker) dankbaar te voelen?

Dankbaarheid is een gevoel van waardering en dankbaarheid voor de goede dingen in het leven, ongeacht hoe groot of klein deze dingen ook zijn. Het kan gaan om dankbaarheid voor een gezond lichaam, een mooie dag, een vriendelijk gebaar van iemand anders, of simpelweg een moment van rust en stilte.

Het voelen van dankbaarheid kan soms moeilijk zijn, vooral als we ons overweldigd voelen door stress, angst of verdriet.

Hier zijn een aantal manieren om vaker dankbaarheid te voelen:

 1. Houd een Lijstje vol Dankbaarheid bij:
  Schrijf elke dag op waar je dankbaar voor bent, wat je gelukkig maakt en waar je van geniet.
 2. Uit dankbaarheid naar anderen:
  Laat anderen weten dat je dankbaar bent voor hun aanwezigheid, hun vriendelijkheid of hun hulp.
 3. Wees bewust van de kleine dingen:
  Merk op wat er om je heen gebeurt en probeer de kleine dingen te waarderen, zoals de zonsondergang, het gezang van vogels of een warme kop thee.
 4. Maak een dankbaarheidsritueel:
  Kies een moment van de dag om bewust dankbaar te zijn, bijvoorbeeld tijdens je ochtendritueel, voordat je gaat slapen, of tijdens een meditatie.

Het is belangrijk om dankbaarheid te voelen omdat het kan bijdragen aan een betere geestelijke gezondheid en welzijn. Dankbaarheid kan ons helpen om stress en angst te verminderen, ons meer optimistisch en veerkrachtig te maken en onze relaties te versterken. Het kan ons ook helpen om meer tevreden te zijn met ons leven en ons meer bewust te maken van de goede dingen om ons heen.

Door dankbaar door het leven te gaan, kunnen we ons meer verbonden voelen met anderen en ons meer betrokken voelen bij de wereld om ons heen. Het kan ons ook helpen om ons te concentreren op wat echt belangrijk is in ons leven en om meer in het moment te leven, in plaats van ons zorgen te maken over de toekomst of terug te kijken naar het verleden.

Kortom, dankbaarheid kan ons helpen om ons beter te voelen en ons leven te verrijken.
Het is een krachtige emotie die ons kan helpen om de uitdagingen van het leven beter het hoofd te bieden en om ons te laten genieten van de kleine dingen die het leven zo de moeite waard maken.

We nodigen je uit om (nog) meer dankbaarheid in je leven te ervaren door regelmatig het Lijstje vol Dankbaarheid in te vullen.
Via deze link kun je direct bestellen.

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek