Het Lijstje vol Dankbaarheid zorgt voor meer geluk en tevredenheid.

Persoonlijk welzijn, geluk en tevredenheid; is dit iets wat jij ook nastreeft?

We gunnen het je natuurlijk enorm om je vaker gelukkig te voelen en een positief gevoel over je persoonlijk welzijn te hebben. We bieden niet voor niets krachtige, effectieve en positieve producten aan in onze webshop die jou en je kinderen hierbij helpen 😉

Het Lijstje vol Dankbaarheid is er hier een van.

Het bijhouden van een Lijstje vol Dankbaarheid draagt op verschillende manieren bij aan persoonlijk welzijn, geluk en ontwikkeling. Hier zijn een aantal manieren waarop:

1. Het helpt om te focussen op positieve aspecten van het leven:
Door regelmatig na te denken over dingen waarvoor je dankbaar bent, kun je je aandacht richten op de positieve aspecten van het leven, in plaats van te focussen op de negatieve

2. Het vermindert stress en angst:
Dankbaarheid kan helpen om stress en angst te verminderen door je te laten zien dat er ook veel goede dingen zijn in je leven waar je dankbaar voor kunt zijn.

3. Het verbetert relaties:
Door dankbaarheid te uiten naar anderen, kun je relaties versterken en een gevoel van verbondenheid en samenhorigheid creëren.

4. Het vergroot zelfvertrouwen:
Door dankbaarheid te uiten voor je eigen capaciteiten en prestaties, kan je je eigen zelfvertrouwen en zelfwaardering vergroten.

5. Het leidt tot meer geluk en tevredenheid:
Door dankbaarheid te beoefenen, kan je je bewuster worden van de goede dingen in je leven en daardoor gelukkiger en meer tevreden voelen.

Stel je voor dat je een moeilijke periode doormaakt in je leven, bijvoorbeeld door een ziekte of een verlies. Door een Lijstje vol Dankbaarheid bij te houden, kan je elke dag stilstaan bij de kleine dingen waarvoor je dankbaar bent. Dit kan bijvoorbeeld het mooie weer zijn, een glimlach van een vriend of familielid, of een lekker kopje koffie in de ochtend. 

Door te focussen op deze kleine momenten van dankbaarheid, kan je je humeur en je perspectief op het leven langzaam verbeteren. 

Je gaat dan niet meer alleen focussen op de negatieve dingen, (wat we als mensen automatisch meer geneigd zijn te doen) maar je richt je meer op de positieve dingen. 

Dit kan leiden tot meer geluk, tevredenheid en een gevoel van rust, zelfs in moeilijke tijden.

Doen dus! Dat Lijstje vol Dankbaarheid invullen. 🙂

Delen zien wij als compliment!

Leave A Comment


We schrijven niet alleen blog berichten.

We verkopen ook positieve producten, geven trainingen/ cursussen/ workshops en lezingen.

Meer weten?

Gratis weggeven complimentenkaartjes

Lees meer:

Zoek